Nicci’s wil

Auteur: Sam Baker
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2011
Bladzijden: 384

Over het boek:
Nicci Morrison doet altijd alles eerder – en beter – dan haar vriendinnen. En nu ziet het ernaar uit dat ze ook als eerste dood zal gaan. Voor het zover is, grijpt ze haar laatste kans om iets te betekenen voor de vriendinnen van wie ze houdt. En dat heeft grote gevolgen.
Aan de vrijgezelle Mona vertrouwt Nicci haar man David toe. Maar eigenlijk heeft Mona haar ware allang gevonden. Aan Jo draagt Nicci de zorg voor haar tweelingdochters van drie jaar oud over. Jo vindt het alleen al moeilijk genoeg om een goede stiefmoeder voor de twee zonen van haar man te worden. Aan haar oud-huisgenoot Lizzie laat Nicci haar tuin na. Maar Lizzie kan de tijd die ze aan de tuin besteedt misschien beter voor haar eigen problemen bewaren.
Tijdens haar leven vonden Mona, Jo en Lizzie het soms irritant dat Nicci altijd alles beter dacht te weten. Maar wat als ze misschien toch gelijk had?

Mening Marjon (30-1-2012):
Dit boek was niet meer weg te leggen. Vond ik het eerst nog wat rommelig en moest ik wennen aan de vele personages, daarna kwam ik er helemaal in. Het is een boek waaruit vooral liefde spreekt, 4 vriendinnen, waarvan er 1 overlijdt en je leest hoe de overige 3 hiermee omgaan. Maar ook de weduwnaar en de achtergebleven kinderen komen aan bod. Ze vangen het met elkaar op en door de invloed van hun overleden dierbare vriendin veranderen hun levens uiteindelijk ten goede. Wel was het hier en daar voorspelbaar, maar het verhaal heeft toch iets heel moois.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.