Niemand hoort het

Auteur: Linwood Barclay
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 320

Over het boek:
Sinds professor Paul Davis ‘s nachts over een afgelegen weg reed en daar een moordenaar verraste die zich van een paar lijken probeerde te ontdoen, kampt hij met PTSS, depressies en toenemende problemen op zijn werk. In een poging hem op te vrolijken, brengt zijn vrouw Charlotte een oude typemachine voor hem mee, zodat hij kan beginnen aan de roman die hij altijd al wilde schrijven. Maar de typemachine blijkt een probleem te zijn. Paul weet zeker dat de machine bezeten is en ‘s nachts uit zichzelf typt. Alleen hij kan het geluid horen; Charlotte merkt er niks van. Zij maakt zich zorgen over haar man en denkt dat hij aan het ontsporen is.

Paul gelooft dat het apparaat op de een of andere manier verbonden is met de moordenaar die hij heeft ontmaskerd. De moordenaar liet zijn slachtoffers verontschuldigingen aan hem typen voordat hij hun levens beëindigde. Heeft een ziekelijke wending van het lot ervoor gezorgd dat zijn leven vervlochten is geraakt met dat van de moordenaar, en zou het om dezelfde typemachine kunnen gaan? Misschien kan Paul het ding beter wegdoen. Misschien moet hij stoppen met vragen stellen en vluchten nu het nog kan.

Mening Clasien:
Weer een lekker boek van deze schrijver, maar niet echt een thriller. Meer een psychologisch verhaal over Paul en zijn Charlotte.
Nadat Paul bij iets gruwelijks betrokken was en daardoor ernstig letsel opliep gaat het niet zo goed met hem. Om dit alles een plekje te kunnen geven wil hij zijn emoties op papier zetten.
Charlotte verblijd hem met een ouderwetse typemachine opgedoken bij een garageverkoop.
Vanaf dat moment begint het psychologische spel.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.