Niet zonder jou

nietzonderjou

Auteur: Harriet Evans
Uitgever: Van Holkema & Waremdorf
Jaar: 2013
Bladzijden: 479
Waardering: ***
.
Korte samenvatting:
Sophie beseft dat ze geboft heeft. Het is niet niks dat ze het als doorsnee meisje uit een doorsnee gezin heeft geschopt tot een van de meest gewilde filmsterren ter wereld. Maar omringd door gebotoxte assistenten, oversekste oude regisseurs en haar celebrity-gekke moeder zou ze diep in haar hart niets liever willen dan in kleinschalige arthousefilms spelen. Ze vreest alleen dat ze al over haar top heen is: ze heeft immers de delicate leeftijd van dertig bereikt.
Dan raakt Sophies carri√®re op een pijnlijke manier in het slop en ontdekt ze dat haar lot verdacht veel overeenkomsten vertoont met dat van haar favoriete actrice, Eve Noel. Dit icoon uit de jaren vijftig verdween ineens uit de spotlights, zonder dat iemand weet waarom. Als Sophie vreemde brieven begint te ontvangen lijkt het erop dat de geheimen uit het leven van Eve ook haar achtervolgen. Tijdens de opnames voor een nieuwe film over Shakespeare lijkt Eve ineens dichterbij dan ooit…
.
Mening:
Dan zat ik weer lekker in het boek en dan weer helemaal niet. Ik vind het een beetje vreemd verhaal, al dan niet bizar, wat minder erg lijkt omdat er een grote portie menselijkheid in gestopt is. Het verhaal wisselt tussen Eve en Sophie en soms weet je pas halverwege een bladzijde om wie het gaat. Het spannende deel vind ik erg voorspellend maar toch maakt het wat goed.Ik heb alle boeken van Harriet Evans en heb ze met plezier gelezen maar dit boek kan me niet erg bekoren.
.
Marjon.
.

E√©n gedachte over “Niet zonder jou”

  1. Hoi Marjon,

    Mooie boek heb je daar. Toch spannend boek. Het is ook wel gezellig met dier omheen bij ons. Je hebt ook twee honden en parkiet in huis. Dat is helemaal gezellig.

    Ik wens jou ook fijne week toe!
    Liefs Jacqueline & Ferry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.