Nieuw begin (Hope’s Crossing deel 2) ****

nieuwbeginthayne

Auteur: RaeAnne Thayne
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2012
Bladzijden: 240

Samenvatting:
Nooit stond Evie voor zon moeilijke keuze. Durft ze haar hart te volgen? – Evie Blanchard is een uitstekende fysiotherapeut en heeft een heerlijk leven in Los Angeles, maar als ze een tragische gebeurtenis te verwerken krijgt, merkt ze dat het haar niet meer lukt haar beroep uit te oefenen. Ze besluit het roer drastisch om te gooien: ze verhuist naar het kleine plaatsje Hopes Crossing, gaat daar in de kralenwinkel werken en neemt een hond. Het blijkt een goede beslissing, want langzaam maar zeker lukt het haar de draad van haar leven weer op te pakken. Dan wordt haar zwaar bevochten gemoedsrust verstoord: Brodie Thorne, een zakenman uit Hopes Crossing, wil dat ze zijn dochter helpt. Taryn heeft een zwaar ongeluk gehad, en Evie heeft de expertise in huis om haar weer aan het lopen te krijgen. Met veel tegenzin geeft ze toe, op voorwaarde dat ze er maar een paar weken in zal investeren. Maar in die paar weken hecht ze zich aan Taryn en tot haar grote schrik ook aan Brodie…

Mening Jolanda:
Bij dit deel heb ik regelmatig met tranen in de ogen gezeten! Een ontroerend boek en evie is goed bezig met een moeilijke patient, maar haar eigen manier van therapie werpt al snel vruchten af! Ja een pakkend boek ook komen de personen uit boek 1 weer goed naar voren.

****

Mening Marjon:
Het tweede deel van Hope’s Crossing gaat een heel andere kant op dan het eerste. Rode draad in het boek is het gevolg van het ernstige auto-ongeluk in deel Ă©Ă©n en de hoofdrol is nu voor anderen weggelegd. Kan Evie door de muur van Taryn heen breken? En kan ze haar trauma verwerken? Het boek kent serieuze onderwerpen, maar het blijft een beetje aan de oppervlakte hangen. Toch leest het heerlijk weg en ik kijk uit naar een derde deel!

****

Mening Natasja:
Dit word echt een geweldige serie, ik lees nu het tweede deel en zit er weer helemaal in.
Personen in het boek worden mooi uitgediept, en je leert beetje bij beetje steeds meer mensen kennen uit Hopes Crossing.
Evie probeert haar verleden te laten rusten, totdat Brodie haar om hulp vraagt, kan ze dit weigeren?
In deel Ă©Ă©n las je over het ongeluk waar meerdere jongeren bij betrokken waren, Taryn is hierdoor gehandicapt geworden, en heeft een lange weg te gaan, ze is opstandig en wil het liefst de hele dag door brengen op de bank.
Dit boek speelt op je gevoel, en laat je zien dat een verhaal altijd twee kanten heeft. Je vraagt jezelf af hoe jij het gedaan zou hebben.
Ook de mysterieuze engel vliegt weer even door het verhaal, ook hier ben ik wel erg nieuwsgierig naar.
Daarom maar snel weer een volgend deel oppakken.

****

Jolanda, Marjon en Natasja.

Deel 1:

tussenhoop

 

2 gedachten aan “Nieuw begin (Hope’s Crossing deel 2) ****”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.