Nieuwe maan (Twilight Saga 2)

 

Auteur: Stephenie Meyer
Uitgever: Het Spectrum
Jaar: 2008
Bladzijden: 427

Over het boek:
‘Verdorie,’ mompelde ik toen ik mijn vinger openhaalde aan het papier. Een druppeltje bloed welde op uit de kleine wond. Toen gebeurde alles in een stroomversnelling. Edward stortte zich op me en gooide me over de tafel. Ik viel met een klap op de grond naast de piano, in de puntige glasscherven. Versuft en gedesoriĂ«nteerd keek ik op van het helderrode bloed dat uit mijn arm gutste… recht in de koortsachtige ogen van zes vampiers die ineens razende dorst hadden. Voor Bella Swan is slechts Ă©Ă©n ding belangrijker dan het leven zelf: Edward Cullen. Maar verliefd zijn op een vampier is nog veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken. Edward heeft Bella al eens gered uit de klauwen van een slechte vampier, maar nu hun gewaagde relatie alles wat hen lief is bedreigt, komen ze pas echt in de problemen.

Een onweerstaanbare combinatie van romantiek en spanning met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd, meeslepend en vol verrassende wendingen. Dit adembenemende liefdesverhaal tussen een vampier en een mens houdt miljoenen mensen wereldwijd in zijn ban.

Mening Marjon (15 januari 2011):
Ik las in april 2009 het eerste boek van de Twilight Saga en toen wist ik al dat ik de rest ook wilde lezen. Maar het ik had de rest nog niet en het kwam er niet van. Nu heb ik ze wel allemaal en heb ik laatst de 1e weer herlezen. En inmiddels heb ik de 2e dus uit 🙂 Ik wist van tevoren dat Edward weinig in dit boek zou voorkomen en had verwacht dat het boek daarom minder goed zou zijn… Niets was minder waar 🙂 Ook dit 2e boek is weer even fantastisch als het 1e. Het sleurt je mee, het doet je doorlezen, elke vrije minuut. Het verveelt geen moment. Wat een zalig boek. Ik heb de neiging om direct verder te gaan met het 3e boek, maar ik doe er even voorzichtig mee, want als je dit soort boeken achter elkaar doorleest, is het weer zo moeilijk om aan iets heel anders te beginnen. Dus ik stel het even uit. Valt niet mee. 😉

Nog even een note… Ik houd niet van het genre Fantasy. Maar de Harry Potter-reeks en de Twilight Saga vormen grote uitzonderingen. Ze passen gewoon heel goed in niet Fantasy-literatuur.

*****

Marjon.

Voorgaande deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.