Nooit meer bang

 

Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: Z&K
Bladzijden: 256
Jaar: 2018

Over het boek:
Hoofdpersoon Louise uit ‘Nooit meer bang’ van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Lennard. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar huis, terwijl hij naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: ‘Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd
’ Het is het begin van een zoektocht. Naar liefde, naar hoop, naar Lennard, naar zichzelf.

Mening Natasja:
Vreselijk, wat we al jaren over al die aanslagen horen en zien. Vaak staan we niet stil bij de gevolgen van zo’n aanslag. Gaby laat op een manier voelen en zien hoe Louise, Lennard en Maud en vele anderen omgaan met deze ramp. De aanslag in Brussel, op een toch mooie manier verwerkt in dit verhaal.
Ik heb dan ook dit boek in een ruk uitgelezen en gelukkig werden me de nachtmerries bespaard, waar ik wel even bang voor was. Want het is niet niks deze vreselijke aanslag. Door de manier waarop het geschreven is wordt het toch nog een fijn verhaal waarin je de liefde, moed, angst en kracht terug vindt.

*****

Natasja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.