Nooit meer terug (David Raker 4)

 

Auteur: Tim Weaver
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2015
Bladzijden: 560

Over het boek:
Als Emily Kane aankomt bij haar zus is de voordeur open en zijn Carrie, haar man en hun dochters verdwenen. Het eten staat op, de tv is aan, maar het gezin is spoorloos.

De politie staat voor een raadsel en het onderzoek loopt op niets uit. Tot wanhoop gedreven vraagt Emily haar ex David Raker om hulp. Raker is een voormalig onderzoeksjournalist, maar hij heeft zich gespecialiseerd in vermissingen. David komt er snel achter dat iemand niet wil dat het gezin gevonden wordt. Hij ontdekt een decennia oude macabere doofpot die al vele levens heeft gekost. En door zijn pogingen om Emily’s vermiste familie te vinden, zou hij al zelf wel eens het volgende doelwit kunnen zijn…

Mening Marjon:
Ik lees niet vaak thrillers meer en als ik dat dan doe moet het echt een hele goede zijn. En dat is deze absoluut. Het begint simpel: er spoelt een lijk aan op het strand in het dorpje waar David – iemand die voor zijn beroep vermiste mensen opspoort woont. Daarna vraagt een vroegere vriendin hem om hulp en vanaf dat moment verandert David’s leven in een rollercoaster. Het een na het ander gebeurt en je voelt de spanning groeien. Alles heeft uiteindelijk met elkaar te maken. Of toch niet? Het zit zo ingenieus in elkaar dat je je aandacht erbij moet houden maar dat maakt het boek dan ook zo goed. Het is meer dan een spannende thriller: het is een verhaal, een die je niet gauw zal vergeten.

*****

Marjon.

Over de overige delen: er bestaan zes delen in deze serie, maar helaas is alleen dit vierde deel vertaald. Hopelijk gaan ze ooit de rest ook vertalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.