Nooit meer

 

Auteur: Colleen Hoover
uitgever: Z&K
Bladzijden: 400
Jaar: 2018

Over het boek:
‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

Mening Natasja:
Dat Colleen op het moment Ă©Ă©n van de grootste schrijfsters is, was al bewezen. En ik denk dat na het lezen van dit verhaal er alleen maar meer fans van haar bij zullen komen. Toch kan ik weinig over dit verhaal zeggen zonder dat ik iets ga verraden over dit aangrijpende verhaal.
Zodra je begint met dit boek verwacht je haar bekende schrijfstijl: lekker luchtig en de nodige diepgang. Maar ik was verrast, want dit verhaal krijgt een wending die ik totaal niet verwachtte.
En wat een kracht en moed straalt dit verhaal uit.
Je slaat het boek dicht met een diepe zucht en ook een voldaan gevoel, maar als je dan ook nog even het gedeelte van de auteur zelf leest, word je weer gegrepen door diepe emoties die je door het hele boek gevoeld heb.
Knap van haar dat ze dit verhaal heeft neer kunnen zetten op een manier die je begrijpt, alert maakt en voelt. De titel had niet beter gekozen kunnen worden. Dikke Aanrader!

*****

Mening Marjon:
Wat een bijzonder mooi diep boek is dit boek van Colleen Hoover. Het laat zien hoe het kan gaan, hoe het vaak gaat als het mis gaat tussen twee mensen en welke vooroordelen we hebben als we daar getuige van zijn. Ik weet dat ik spreek in raadselen maar als ik er iets over vertel verraad ik ook direct veel over het verhaal. Ik kan alleen nog zeggen dat het een mooi, aangrijpend en heftig boek is wat ik niet meer kon wegleggen. En voor wie dit gaat lezen: lees ook ‘van de auteur’ en doe dit pas als je het boek uit hebt. Tot slot: de titel ‘Nooit meer’ is bijzonder goed gekozen.

*****

Mening Viv:
Mijn eerste gelezen boek van Colleen Hoover. Een erg aangrijpend verhaal. Waarin de schrijfster ook persoonlijke ervaringen in het verhaal heeft verwerken. Ik kon het niet wegleggen. Lily ontmoet de neurochirurg Ryle. Er ontstaat een liefdesrelatie. Lily begint een bloemenwinkel waarin ze haar passie kwijt kan. “Slechte mensen bestaan niet, we zijn allemaal alleen maar mensen die soms verkeerde dingen doen.” Is een quote uit het boek die me nog even zal bijblijven. Eerder schreef Colleen Hoover vooral feel good romans. “Nooit meer” is meer dan dat, emoties, familiebanden en liefde en haat spelen een grote rol. Ik wil niet teveel prijsgeven, maar raad het zeker aan dit boek te gaan lezen.

*****

Natasja, Marjon en Viv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.