Not dead yet (NL)

Auteur: Phil Collins
Uitgever: Spectrum
Jaar: 2016
Bladzijden: 432

Over het boek:
Drummen, zingen, songwriten, produceren, acteren, componeren voor Broadway: Phil Collins heeft het allemaal gedaan en met veel succes. Hij schreef wereldhits, waaronder In the Air Tonight, Sussudio, A Groovy Kind of Love, Another Day in Paradise, Easy Lover en I Can’t Dance. Als soloartiest verkocht hij meer dan 150 miljoen platen en als lid van de band Genesis nog eens 130 miljoen. Alleen Michael Jackson en Paul McCartney verkochten meer platen dan hij.

In deze onthullende biografie gaat Phil Collins niet alleen in op zijn carriĂšre, maar praat hij ook openhartig over zijn rol als vader en echtgenoot die zijn leven weer moest opbouwen na een periode van verslaving. In de jaren tachtig was hij een van de meest succesvolle artiesten, maar dat betekent niet dat hij de gelukkigste was. Verre van dat. Voor het eerst gaat hij in op de hoogte- en dieptepunten in zijn leven: volledig eerlijk, tot in detail, niets of niemand wordt gespaard, en met heel veel humor. Dit boek geeft een beeld van Phil Collins dat slechts weinig mensen kennen.

‱ Nog nooit eerder verschenen verhalen, zoals:
o de inside stories rondom Genesis en het vertrek van Peter Gabriel
o de samenwerking met o.a. Eric Clapton, Steven Spielberg, Prins Charles
o zijn gehoorproblemen, alcoholverslaving en operaties

Mening Marjon:
Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar het boek heeft me enorm verrast. Phil Collins heeft zichzelf heel ontwapenend en zelfs kwetsbaar neergezet. Eerst gaat het vooral over de artiest Phil Collins, maar halverwege draait het boek bij wijze van spreken om en lees je echt over de mens Phil Collins. Ik wijd daar verder niet over uit; dat zou teveel verraden. Het boek leest heel toegankelijk en prettig weg en Phil Collins is absoluut een interessante persoonlijkheid!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.