Nu ik je zie

Auteur: Merlijn Kamerling
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2020
Bladzijden: 288
Over het boek:
Tien jaar na de dood van Antonie Kamerling gaat zijn zoon Merlijn op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterlietNu ik je zie

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van gtst bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.

Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan en hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben. Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Merlijn bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met ze over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van Antonie, van zijn depressies? En kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader? En wat vertelde hij in interviews? Hoe klinkt zijn stem? Kortom, in Nu ik je zie gaat Merlijn op zoek naar antwoorden in alles wat zijn vader heeft nagelaten.

Mening Marjon:
Ik heb nooit naar Goede Tijden Slechte Tijden gekeken en heb ook nooit een film of musical gezien waar Antonie Kamerling in speelde. Maar ook ik was geschokt toen ik vernam dat hij zelfmoord had gepleegd. Dat raakt. Daarnaast: ik weet wat depressie is. En dus las ik het boek wat Isa Hoes schreef over hem KLIK. En nu wilde ik dit boek ook lezen. En wat een aangrijpend en prachtig boek is dit geworden. Merlijn is best jong nog: 21 maar hij laat met dit boek zien hoe wijs en volwassen hij in het leven staat. Hij gaat de confrontatie aan met het verlies van zijn vader. Hij heeft dat blijkbaar tien jaar weggestopt en is nu natuurlijk ook in staat om er als een volwassene naar te kijken. Hij voert gesprekken met mensen die zijn vader hebben gekend, familie, vrienden en collega’s en het zijn prachtige open gesprekken. Er zaten veel stukken in die me raakten: vooral de stukjes over de ziekte van Antonie, bipolaire stoornis is niet niets. Ook is de kijk op Antonie heel veelzijdig, ieder heeft zijn eigen kijk en herinneringen. Prachtige verzameling, aanrader.
*****
Marjon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.