Omkijken naar morgen

Auteur: Wendy Brokers
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2020
Bladzijden: 448

Over het boek:
Een invoelend geschreven, meeslepend verhaal over vriendschap, liefde en de verstrekkende gevolgen van gebeurtenissen in iemands jeugd

Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed.

Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is? Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan?

Mening Marjon:
De boeken van Wendy Brokers die ik tot nu toe las, vind ik behoorlijk diep gaan. Heftige gebeurtenissen en heftige emoties, maar zonder dat het realiteit mist. Ook dit derde deel van de serie die niet echt een serie is* is heftig. Ik kan niet anders zeggen. Femke heeft een groot trauma van 7 jaar geleden opgelopen en het beĂŻnvloedt haar elke dag. Ze lijkt er mee te kunnen dealen tot ze instort en ze ook nog eens de ware liefde tegenkomt. Ze kan niet langer om haar verleden heen. Je wordt in het boek meegezogen en voelt de emoties. Dat is echt een heel groot compliment aan de schrijfster. Ik kon het boek niet weg leggen maar vind het zo jammer dat ik het uit heb…

*****

Marjon.

* Over de serie:
Hoewel elk boek een op zichzelf staand verhaal is, is het nĂłg leuker als je ze alle drie leest en dan in de juiste volgorde. De personen uit voorgaande boeken komen ook in het bovenstaande boek voor en je leest dus hoe het hen verder vergaat. Deze boeken gingen voor:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.