Onder de ombu-boom

onder de ombu-boom

Schrijver: Santa Montefiore
Uitgever: De Boekerij
Jaar: 2001
Aantal bladzijden: 477

Over het boek:
‘Onder de ombu-boom’ is een prachtige roman over de verboden liefde tussen twee jonge mensen tegen de achtergrond van de Argentijnse pampa’s. Na twee zonen krijgen Anna Melody O’Dwyer en Paco Solanas een dochter, Sofia. Maar deze dochter, met haar mengeling van Argentijns en Iers bloed, is niet bepaald een dame. Haar levenslustigheid en haar schoonheid maken haar zeer geliefd bij iedereen, behalve bij haar moeder, de diepgelovige Anna. Sofia’s neef Santi vindt haar erg amusant. Haar ongetemdheid en haar plotselinge uitbarstingen maken haar heel anders dan andere meisjes. En langzaam beginnen hem ook andere verschillen op te vallen. Tussen Sofia en Santie groeit meer dan vriendschap, en meer dan een familieband. Maar ze weten beiden dat, hoewel zij wellicht voor elkaar bestemd zijn, zij elkaar nooit zullen krijgen.

Mening Marjon (4-6-2008):
Het is zonder meer een prachtig verhaal. Het neemt je mee naar Argentini√ę en het hele boek ademt die sfeer uit. Ik heb ervan genoten, moest af en toe een brok in mijn keel wegslikken en al kwam ik er niet helemaal in; ik moest en zou verder lezen.
M√°√°r… Soms vond ik wat zoet. En ik vind de schrijfstijl niet helemaal vloeiend. Ik heb het gevoel dat het hele verhaal wat hakkelend verloopt, alsof de schrijfster er niet tweehonderd procent in zat met haar gevoel. Maar toch… Een prachtig boek en dus een aanrader!

****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.