Onder sterren

Auteur: Klaartje van Setten
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 336

Over het boek:
Een sprankelende, originele feelgood-roman van een nieuwe Nederlandse auteur

Als je een vakantiehuis beheert waar filmsterren en prinsen logeren, moet je niet te snel ergens raar van opkijken


Een boeiend inkijkje in de wereld van de jetset, tegen de adembenemende, romantische achtergrond van de Zwitserse bergen

Als Josefien op een dag een brief krijgt van gravin Victoria, de tante van haar ex Jean, heeft ze nog geen idee hoezeer die haar leven zal veranderen. Victoria zoekt een beheerder voor haar luxe chalet in Zwitsersland. Aan haar neefje Jean, man van twaalf ambachten en dertien ongelukken, wil ze het niet toevertrouwen. Josefien, die met haar twee kinderen midden in het centrum van Amsterdam woont, droomt van rust en ruimte, en grijpt de kans, niet gehinderd door enige ervaring of voorkennis.

Het chalet blijkt hoog op een berg te liggen, vlak bij het mondaine skioord Crans-Montana. Vanwege zijn luxe en privĂ©ligging is het bij uitstek geschikt voor verhuur aan exclusieve gasten: van Arabische prinsen en onderwereldfiguren uit Rusland, tot filmsterren en “keurig’ getrouwde zakenmannen vergezeld door hun met privĂ©jets ingevlogen callgirls. Josefiens gebrek aan ervaring in combinatie met de hoge standaard van haar gasten leidt vaak tot hilarische en bloedstollende taferelen. Ondertussen proberen Josefien en haar kinderen in te burgeren in de stugge lokale dorpsgemeenschap, wat op zijn zachtst gezegd niet meevalt.

Mening Marjon:
Ik heb een heel dubbel gevoel over dit boek. Ik vind het rommelig, verloor af en toe de draad van het verhaal door de vele fonetisch geschreven accenten, door het constante uitwijken van gedachten binnen gebeurtenissen. Maar tegelijk is het een ongelofelijk leuk verhaal, leuke anekdotes, echte gevoelens – de liefde van Josefien voor Jean en de onmogelijkheid daarvan, haar liefde voor de honden (Elfje en Does), haar eenzaamheid. De omschrijving van daar op die berg in Zwitserland is heel levendig: je wil daar ook zijn, het voel als een ‘sjoon paradais’. Een paar keer besloot ik het boek weg te leggen, maar las toch door en uiteindelijk bracht het me zelfs even tranen. Een boek dat dus heel verrassend is, dat toch de moeite waard is.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.