Ongeneeslijk optimistisch

Auteur: Karel Glastra van Loon
Uitgever: Uitgeverij De Kring
Jaar: 2005/2015
Bladzijden: 144

Over het boek:
Het laatste boek, 10 jaar later

In januari 2004 wordt Karel Glastra van Loon tijdens het sleetje rijden met zijn kinderen plotseling onwel. De artsen ontdekken een hersentumor. Er volgen bestralingen, hersenoperaties en chemokuren. Goede periodes worden afgewisseld met slechte, maar nooit geeft hij op. Het gezinsleven met drie jonge kinderen gaat intussen ‘gewoon’ door.

In Ongeneeslijk optimistisch beschrijft Glastra van Loon in mooie, korte verhalen openhartig zijn leven als kankerpatiënt. Hij geniet van het kleine, is opgewekt over de toekomst, verliest nooit zijn humor en wordt nergens larmoyant, hoe zwaar het ook is.
Op 1 juli 2005 overlijdt Karel Glastra van Loon op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn hersentumor. Tien jaar later heeft het boek nog niets aan kracht verloren.

Mening Marjon:
Al minstens 10 jaar wil ik dit boek lezen en pas nu heb ik dat gedaan, omdat ik het opeens bij Bliyoo zag staan. Het was de eerste keer dat ik de columns las en ik vind het aangrijpend, zonder dat het zwaar is. De auteur maakte de titel waar. Het dubbele nawoord komt van zijn weduwe: ze schreef in 2005 een nawoord en in 2015 ook.

****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.