Ons dorp

Auteurs: Paul Steenhoff, Sefanja Nods, Mark Prins en Fabian Takx (redactie Hollands Glorie)
Uitgever: Spectrum/Credits Media
Jaar: 2018
Bladzijden: 200

Over het boek:
De nostalgie van het platteland

Ons Dorp is een prachtig boek vol verhalen en schitterende fotografie over 16 dorpen in Nederland. Er staat steeds één klein dorp centraal waarin de bewoners aan de tand worden gevoeld over de geschiedenis van het dorp, wie er wonen en wat er te doen is. Met interviews, bezienswaardigheden en vooral ook heel veel prachtige foto’s. Op het platteland is het soms alsof de tijd heeft stilgestaan. Het ultieme cadeauboek voor iedereen die de schoonheid van Nederland herkent, nog weet hoe het vroeger was en houdt van het ultieme gevoel van nostalgie dat dit boek je geeft.

De 16 dorpen: Warder, Dreischor, Erichem, Oud Velsen, Appeltern, Hemelum, Groede, Gees, Nederwetten, Bredevoort, Drimmelen, Bronkhorst, Welsum, Westeremden, Mheer, Eesveen.

Mening Marjon:
Een prachtig boek met sfeervolle foto’s en verhalen over de inwoners van de desbetreffende dorpjes. Er spreekt een stukje nostalgie uit, je wordt er een beetje in meegezogen. De meeste dorpjes ken ik niet, had ik zelfs nog nooit van gehoord. Warder, waar het mee begint ken ik een piepbeetje; daar wonen vrienden van mij. Ik heb genoten van dit mooie boek.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.