Ons kasteel aan zee

Auteur: Lucy Strange
Uitgever: Gottmer
Jaar: 2020
Bladzijden: 336

Over het boek:
Een bijzonder en avontuurlijk verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Petra is de dochter van een vuurtorenwachter. Samen met haar ouders en zus woont ze in de vuurtoren, die ze liefkozend “ons kasteel’ noemen. Haar wereld bestaat uit avonturen in verborgen tunnels en griezelige verhalen over zeemonsters. Maar aan die zorgeloze jeugd komt een eind als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. De oorlog is ook in de vuurtoren voelbaar, en al snel beginnen er scheurtjes te ontstaan in het gelukkige gezin. Petra doet alles wat ze kan om de geheimen van het gezin te ontrafelen.
‘Ons kasteel aan zee’ is beeldrijk en betoverend verhaal waarin de ruwe werkelijkheid op prachtige wijze wordt verweven met oude legendes en de fantasie van een fijngevoelig meisje.

Mening Clasien:
De laatste dochter van de steen
“Ik wist dat de oeroude magie van onze kliffen echt was en dat ik was voorbestemd om op de een of andere manier een deel van die legende te worden.”

Een gezin in een vuurtoren in Engeland tijdens oorlogstijd: vader, moeder en twee zussen.
Een legende, geheimen, oorlog, verlies en verraad lopen als de rode draad door dit verhaal.

Een gelukkig gezin wordt getekend door de oorlog wanneer hun moeder afgevoerd wordt omdat ze oorspronkelijk uit Duitsland komt.
De oorlog zorgt voor intriges en wantrouwen, maar het is een oorlogsverhaal met een magisch randje.
Makkelijk leesbaar maar met een geschiedenisles die nooit vergeten mag worden de Tweede wereldoorlog.

“Hier in het donker, precies op de plek waar wij nu zitten, zongen de meisjes een lied speciaal voor de zee. Ze zongen, het mooiste, droevigste lied dat ooit te horen is geweest. Een lied over liefde, trouw en opoffering, waarin ze het allergrootste geschenk beloofden als de Aurora maar veilig naar de haven terugkeerde.”

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.