Ontwaken (Drakenhart/Dragon Heart Legacy 1)

Auteur: Nora Roberts
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2020
Bladzijden: 480
Over het boek:
Voor fans van o.a. de Ierse trilogie, de Teken van Zeven-trilogie en de Het eiland van de drie zusters-trilogieBreen Kelly, een middelbareschooldocent Engels uit Philadelphia, heeft hard gestudeerd voor een titel en een carrière, waarvan ze niet eens zeker is dat ze die wel wilde. Voor veel zaken in haar leven heeft ze nooit zelf gekozen; ze waren de wens van haar kille en dominante moeder. De warmste jeugdherinneringen zijn aan haar Ierse vader, ook al verliet hij hen lang geleden om nooit meer iets van zich te laten horen. Breen mag van geluk spreken dat ze Marco in haar leven heeft, haar beste vriend sinds de kleuterschool en een constante bron van liefde en steun. Maar zelfs Marco kan Breen niet aanzetten tot de verandering in haar leven waar ze zo wanhopig naar verlangt.

Op een dag is Breen alleen in het huis van haar moeder wanneer een plotselinge windvlaag de papieren op haar moeders bureau uiteenblaast. Terwijl Breen ze opraapt, ontdekt ze dat alle documenten over h√°√°r gaan ‚Äď het zijn bankafschriften waarop staat dat haar vader haar door de jaren heen geld heeft gestuurd. Nu weet ze het zeker: haar vader heeft haar nooit √©cht verlaten. Marco en zij nemen het eerste vliegtuig naar Ierland om op zoek te gaan naar haar familie en afkomst. Hier wacht een geheim op Breen waarvan ze nooit had durven dromen‚Ķ

Mening Marjon:
In een woord: wow.
Wat een boek. Ik ben niet zo’n uitgesproken Fantasy fan op uitzonderingen na. Maar ik ben wel een Nora Roberts fan en dit boek is niet meer weg te leggen. Je wordt er helemaal in mee gesleept en dat heeft niet eens alleen met het verhaal te maken alsook met de personages: ze zijn goed uitgewerkt. Onze realiteit is heel mooi gemixt met de Fantasy, het vloeit. mooi in elkaar over en het maakt het daarom enigszins aannemelijk. Wie zal zeggen wat er nog meer is tussen hemel en aarde? Een absolute aanrader met wel een heel open einde. Laat deel 2 maar gauw verschijnen.
*****
Marjon

 

4 gedachten aan “Ontwaken (Drakenhart/Dragon Heart Legacy 1)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.