Onvoltooid verhaal

onvoltooidverhaal

Auteur: Tatiana de Rosnay
Uitgever: Ambo Anthos
Bladzijden: 336
Jaar: 2014

Over het boek:
Het boek Onvoltooid verhaal van Tatiana de Rosnay vertelt over de jonge Fransman Nicolas Duhamel die op een dag ontdekt dat hij Russische roots heeft. Hij besluit om zijn zoektocht te beschrijven in een roman. Het boek wordt zo n succes dat Nicolas drie jaar lang de wereld rondreist voor optredens en verslaafd raakt aan de aandacht en luxe. Vlak voor hij zijn nieuwe `meesterwerk moet inleveren vertrekt hij met zijn verloofde naar een Italiaans eilandje om aan zijn boek te werken, maar de vele verleidingen aldaar dwingen hem in een wel heel oncomfortabele positie. Het boek Onvoltooid verhaal van Tatiana de Rosnay is een gelaagde en prachtig geschreven pageturner over familiegeheimen en wat succes met een mens kan doen.

Mening Viv:
Bijzonder en apart verhaal. Een schrijver die schrijft over zijn (niet bestaande) boek die binnenkort zou moeten uitkomen. Nicolas is met zijn debuutroman wereldwijd beroemd geworden. Er wordt nu van hem verwacht dat hij met nog weer zo’n knaller komt. Op een reisje in Italie komt hij tot bezinning. Alles lijkt van hem af te glijden, zijn vriendin loopt weg, zijn uitgeefster heeft geen vertrouwen meer in hem. Toch weet hij een manier te vinden om uit zijn writers block te komen. De hoofdrolspeler spreekt ook expliciet veel over seks en vindt zichzelf geweldig dit irriteerde me af en toe. “Haar naam was Sarah”, ook geschreven door Tatiana de Rosnay vond ik een prachtig boek, dit haalt het daar niet bij.

***

Viv.

2 gedachten aan “Onvoltooid verhaal”

  1. Ohhh ok wat zonde inderdaad dat het boek niet was wat je dacht maar ja haar naam was Sarah was dan ook wel een heel goed geschreven boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.