Onze lieve vrouwe van de pijn (Mark Tartaglia 2)

 

Auteur: Elena Forbes
Uitgeverij: Cargo
Jaar: 2008
Bladzijden: 394

Over het boek:
In een park in Londen wordt het lichaam van een vrouw gevonden, lichtjes bedekt met sneeuw. Het lijk is vastgebonden en ligt in een symbolische houding, als in stille aanbidding. In haar mond zit een papiertje met daarop een gedicht. Wanneer inspecteur Mark Tartaglia en hoofdagente Sam Donovan de moord op Rachel Tenison onderzoeken, blijkt dat haar leven net zo mysterieus was als haar dood. Een tip van een journalist vestigt hun aandacht op een soortgelijke moord die een jaar eerder is gepleegd. Tartaglia en Donovan kunnen niet anders dan concluderen dat ze op zoek moeten naar een seriemoordenaar.

Mening Marjon (23-3-2011):
Dit is het tweede boek met Tartaglia en Donovan in de hoofdrol, maar ik dacht dat het vorige boek van haar dat ik las het tweede boek was. Niet dat het uitmaakt. Er wordt wel af en toe verwezen naar het eerste boek, maar het is ook goed zelfstandig te lezen.
De schrijfstijl maakt dat je er vanaf de eerste zin er al in zit en dan laat het je niet meer los. Er loopt een draad van lichte beklemming door het verhaal en je komt al gauw terecht in een wirwar van menselijk relaties. Het is heel lastig om daar uit te komen en je wordt dan ook drie keer op het verkeerde been gezet. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste letter! Ik heb het derde boek van haar ook nog liggen en zodra er een nieuwe uitkomt, ben ik de eerste die het koopt! Geweldig!

*****

Marjon.

Vorige deel:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.