Onzichtbaar (Grant County 4 – Sara Linton 4)

Schrijver: Karin Slaughter
Uitgeverij: De bezige bij
Jaar: 2004
Aantal blz.: 395

Over het boek:
Het politiebureau van het stadje Grant County wordt opgeschrikt door een gewelddadige gijzeling. Kinderarts Sara Linton en politiechef Jeffrey bevinden zich onder de gijzelaars, samen met een paar kinderen die net een rondleiding kregen door het bureau. Detective Lena heeft haar werk juist die dag hervat en stelt haar leven in de waagschaal om de gijzeling te beëindigen. Maar in haar ijver brengt ze de anderen juist in gevaar.
Tien jaar eerder in de tijd ontluikt de liefde tussen Jeffrey en Sara. Ze vallen op elkaar, maar Sara heeft haar reserves vanwege zijn reputatie als rokkenjager. De gewelddadige gebeurtenissen waarbij ze betrokken raken tijdens een bezoek aan Jeffreys geboorteplaats, vormen niet de meest ideale omstandigheden voor het opbloeien van een harmonieuze verhouding. Is Jeffrey betrokken geweest bij een moord en een verkrachting? Ligt de kiem voor de gijzeling in zijn duisteren verleden?

Mening Marjon (17 januari 2008):
Eerst kwam ik er moeilijk in. Het wisselde per hoofdstuk van het heden naar tien jaar eerder en kwam daarom niet op lekker spanningsniveau. Maar ergens raakte ik dat kwijt en kon ik het boek niet meer wegleggen. Geweldig als iemand dat voor elkaar krijgt en Karin Slaughter heeft dat wat mij betreft helemaal in zich. Dit boek is minder ranzig dan die ik toe nu toe van haar las, vind ik. Maar net zo reëel als we van haar gewend zijn. Fantastisch boek!

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.