Op het eerste gezicht

Auteur: Nicholas Sparks
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2018
Bladzijden: 319

Over het boek:
De journalist Jeremy Marsh is ervan overtuigd dat hij New York nooit zal verlaten; dat hij na zijn mislukte huwelijk geen tweede keer zal trouwen; en dat hij beslist geen kinderen wil. Maar nu woont hij plotseling met Lexie Darnell, zijn grote liefde, in het provinciestadje Boone Creek in North Caroline, waar hij zich verheugt op de geboorte van zijn dochter. Wanneer Jeremy een mysterieus, anoniem bericht ontvangt dat oude wonden openrijt, slaan twijfel en jaloezie onbarmhartig toe. Kan Jeremy zijn Lexie wel volledig vertrouwen?

Mening Marjon:
Ik vind die samenvatting summier en een heel andere indruk geven van het werkelijke verhaal. Ik houd heel erg van de boeken van (vooral) Rosamunde Pilcher en van Maeve Binchy. En toch ben ik niet zo’n romanlezer en al helemaal niet als het door vrouwen geschreven is. Vrouwen maken dat soort verhaal vaak zoeter en doorspekt van een hoop gedweep.
Dit boek had ik waarschijnlijk niet gekocht als ik het niet voor 2,00 bij de ECI kon kopen. De prijs maakte het interessant en nog een mannelijke schrijver ook. En ik moet zeggen dat het een goed boek is. Het is vooral geschreven vanuit het gezichtspunt van Jeremy en dat is weer eens iets anders. Vooral de stukken waarover hij heel eerlijk tegen de vrouwelijke hoofdpersoon aankijkt. En de onverwachte wending in het boek, maakte dat ik het niet meer kon wegleggen. Een goed boek dus, maar niet een hoogstandje. Gewoon een heerlijke roman tussendoor.

Ik las het boek als: ‘Een stralend liefdesvuur’ zoals het boek eerst heette.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.