Open einde (De Winter 3)

 

Auteur: Corine Hartman
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Jaar: 2010
Bladzijden: 350

Over het boek:
Inspecteur Nelleke de Winter moet alle zeilen bijzetten na de dood van Berend Bouwmeester, eigenaar van een restauratiebedrijf in Bredevoort. De inwoners van het voor toeristen zo gemoedelijke boekenstadje zijn allesbehalve toeschietelijk en tijdens het onderzoek stuit Nelleke op een oud mysterie. Een geheim dat alles te maken heeft met een lijk dat lang geleden werd opgevist uit de Slingeplas.
Onno Brugging, eigenaar van een antiquariaat, is een van de verdachten. Hij lijkt bovendien een grote aversie te hebben tegen Berends vrouw Anne-Wil, omdat zij midden tussen de antiquariaten een winkel in nieuwe boeken begint.
Laat Nellekes intuĂŻtie haar ditmaal in de steek? Ze vreest het ergste, want ze is afgeleid door de zoektocht naar Suzan. Het lijkt erop dat ze haar dochter na eenentwintig jaar in haar armen kan sluiten, maar de vraag is of de prijs daarvan niet te hoog zal zijn. Onmenselijk hoog.

Mening Marjon (10-11-2010):
Het boek begint wat rommelig omdat er opeens heel veel informatie wordt gegeven. Je hebt het idee dat je een boek in de serie van Nelleke Winter hebt gemist. Maar dan verlies je je al snel in het boek. Een echte thriller met hele spannende momenten, maar dan heel verrassend ook dramatische momenten, waardoor je opeens met tranen in je ogen zit. Ik wist al dat Corine Hartman heel goed kan schrijven, maar dit boek overtreft de twee andere boeken uit de serie. En die had ik al 5 sterren gegeven. Hoger kan niet. Maar stiekem zou ik er voor dit boek wel 2 aan toe willen voegen.

*****

Mening Viv (24-5-2012):
Na “Schone kunsten” en “Tweede adem” is dit het derde deel van de serie met Nelleke de Winter in de hoofdrol. Ik lees de thrillers van Corine Hartman graag en ook hier zat ik direct weer in. Je krijgt in het begin wel veel informatie over allerlei personages. De zaak van verdwenen dochter van Nelleke die 22 jaar geleden op 3 jarige leeftijd verdween is heropend en dit geeft ook spanning of zij nu uiteindelijk zou worden gevonden. Dan na een pagina of 50 rol je erin en wil je gewoon weten hoe het afloopt. Deze keer niet alleen spanning maar ook een traan. Jammer dat er niet meer boeken komen met Nelleke de Winter vond het een leuk personage om te volgen. Maar heb nog niet alle thrillers van Corine Hartman gelezen dus heb nog wat voor de boeg.

*****

Marjon en Viv.

Vorige delen:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.