Paleo Lunch

Auteur: Marinka Bil
Uitgever: Eetpaleo
Jaar: 2017
Bladzijden: 200

Over het boek:
Lunchen is leuk. Paleo lunchen is nog veel leuker. Wie regelmatig met de handen in het haar zit wanneer het op het maken van een voedzame en smakelijke lunch aankomt, vindt in dit boek de oplossing. Met meer dan 80 heerlijke recepten zit er altijd iets voor je bij. Iedere dag opnieuw. Lunchen is tenslotte heel persoonlijk. De ene keer heb je echt zin in een lekkere salade, de volgende keer wil je toch liever een verwarmende soep. Of wat dacht je van een lekkere smoothie? Wellicht spreekt een belegd Paleo broodje je ook enorm aan. In ‘Paleo Lunch’ vind je meer dan genoeg inspiratie. Zelfs aan de kinderen is gedacht, met een hoofdstuk vol kinderlunches gaan ook de kleinsten met een gezonde maaltijd naar school. Alle recepten in ‘Paleo Lunch’ zijn gemakkelijk te maken, de meeste lunches in dit boek kun je zelfs probleemloos meenemen. Waar je ook heen gaat, gezond lunchen is vanaf nu een eitje!

Mening Marjon:
Marinka promoot de Paleo-leefstijl en al haar recepten zijn paleo-proof. Maar ze heeft altijd nog een extra pluspunt: haar gerechten bevatten weinig ingrediënten en zijn ook altijd lekker. Dit boek bevat lunches, vrij van suiker, zuivel en gluten en bevat veel gevarieerde recepten: vegetarisch, op ei-, vlees-, visbasis met natuurlijk veel groente en fruit. Met overgevoeligheden en allergieën is ook rekening gehouden: er zijn recepten zonder ei, zonder noten en recepten die geschikt zijn voor het A.I.P.-dieet. Ook zijn er gerechten die je in 10 minuten bereidt. Het boek is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken:

Inleiding
Je eigen saladebar
Meeneemlunches
Recepten
Warme en koude bento’s
Broodnodige lunches
Salade parade
Lunches voor kids
Bowls & Jars
Uitgebreid brunchen
Snacks voor onderweg
Bijgerechten & Dressings
Receptenindex

Het boek is opgesierd met aantrekkelijke foto’s. En als je volgens de Paleo-leefstijl leeft weet je dat je zo’n lunch natuurlijk ook als ontbijt of diner kan eten.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.