Parel – Ce-Ce’s verhaal (De Zeven Zussen 4)

 

Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Jaar: 2018
Bladzijden: 592

Over het boek:
CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen.
Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto
en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?
De zeven zussen – Parel is het vierde deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Mening Marjon:
Misschien vind ik dit wel het beste boek uit de serie, tot nu toe. Dat is heel persoonlijk omdat het boek zich vooral in Australië afspeelt en ik houd van verhalen die zich daar afspelen.
Ce-Ce speelt in dit verhaal de hoofdrol en het is dus haar beurt om haar biologische familie te zoeken na de dood van haar adoptievader. Naast dat verhaal speelt het feit dat ze zich los moet maken van haar adoptiezusje Star (vorige boek KLIK) met wie ze een ongezonde relatie heeft. Op weg naar Australië ontmoet ze Ace die ook een verhaal op zich heeft. Ook in dit boek ga je terug naar een ver verleden en lees je het verhaal dat leidt tot de geboorte van Ce-Ce. Haar adoptie is ook omringd door geheimzinnigheid maar dit wordt nog niet opgehelderd; waarschijnlijk gebeurt dat in het laatste deel?
Het verhaal leest prettig weg, net als de voorgaande delen. Toch heb ik er weer een dubbel gevoel bij en een vriendin verwoordde dat treffend: de verhalen verlopen langzaam. Blijkbaar kost het me moeite daar mijn aandacht bij te houden. Pas in het laatste deel van dit boek komt er vaart in het verhaal. Daardoor ging mijn 4**** opeens naar 5***** en zou je op een 4,5 uitkomen, maar daar doe ik hier niet aan. Dit boek krijgt van mij 5 sterren.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

  

2 gedachten over “Parel – Ce-Ce’s verhaal (De Zeven Zussen 4)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.