Partycrash

 

Auteur: Roelof Broekman
Uitgever: De Brouwerij Uitgeverij
Jaar: 2018
Bladzijden: 206

Over het boek:
PARTYCRASH is een waargebeurd verhaal dat leest als een thriller. Het gaat over kinderen van nu. Over een feestje waar het flink misgaat: drank, vernielingen en zelfs diefstal. Door gymnasiasten. Als een razende rechercheur gaat de vader van Vera op zoek naar de daders. Ondanks het web van leugens (waarbij feestgangers elkaar inlichten, dekken en intimideren via whatsappgroepen) krijgt hij uiteindelijk de waarheid boven tafel…

Hoe heeft PARTYCRASH kunnen gebeuren? In de nabeschouwing plaatst Roelof Broekman het verhaal in de context van deze tijd, waarin ouders worstelen met het kind en de smartphone, met vrijheid en straf, met pamperen en loslaten, drank en drugs. Kritisch denkt hij na over het gebroken gezin, over jong zijn in de 21ste eeuw, en vooral over de rol van opvoeder in onze hyperwereld.

Mening Clasien:
Dit verhaal is waargebeurd, het beschrijft de verhoudingen tussen ouders en kinderen. In hoeverre kun je ze zelfstandigheid geven, vertrouwen.
Tijdens een feestje gebeuren er nare dingen, de vader gaat er als een detective achteraan. Wie kan je vertrouwen met het tegenwoordige whatsapp-gebeuren waardoor ze elkaar waarschuwen. Beschuldigen is makkelijk, maar wie is de werkelijke dader? Allochtonen worden erop aangekeken, maar zijn zij ook de werkelijke daders? Het verhaal is vlot geschreven over de jeugd van tegenwoordig.
De nabeschouwing vond ik zeker zo interessant hoe ging men vroeger met elkaar om, wat is er veranderd? De hyperwereld met internet, iPhone enz. Hoe gaan wij als ouders hiermee om? Waar zijn de echte gesprekken gebleven, de arm om je heen, de bekende schouder?

Spreek met ze, bespreek, interesseer, corrigeer, stel grenzen, maar vooral blijf rechtvaardig. Wij hechten soms teveel aan dingen en aan onszelf, sluiten onze ogen voor alles buiten onze comfortzone. Goede opvoeding geeft zelfverzekerdheid. Inzicht helpt je te begrijpen.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.