Petite Anglaise

Schrijver: Catherine Sanderson
Uitgever: Cargo
Jaar: 2008
Aantal blz: 379

Over het boek:
De Britse Catherine Sanderson, francofiel in hart en nieren, woont sinds haar studie in Parijs met haar partner, een Fransman, en haar lieve dochtertje Tadpole. Om de dagelijkse sleur van het Parijse leven te doorbreken, besluit ze een weblog te beginnen, onder de naam Petite Anglaise. Met ontwapenende eerlijkheid schrijft ze over de Franse gewoonten en eigenaardigheden, en over haar eigen ziel en zaligheid als werkende jonge moeder in Parijs. Voor haar alter ego Petite Anglaise gaat een heel nieuwe wereld open, waarbij ze verzeild raakt in een tumultueuze verhouding met een van haar lezers.Uiteindelijk staan zowel Catherine Sanderson als Petite Anglaise voor dezelfde keuzes in het leven.

Mening Marjon (6 maart 2012):
Zoals veel mensen die hier meelezen, begon ook Catherine Sanderson een weblog en ze deed dat onder het pseudoniem Petite Anglaise. Haar log groeide uit tot iets wat ongelofelijk popupair werd en dat leidde tot grote veranderingen in haar leven. Dit boek bevat geen blogs, maar wel het verhaal van dat stukje van haar leven, vanaf het moment dat ze begon met loggen, de veranderingen die daar uit voortvloeiden tot aan het moment dat ze haar leven weer op de rails had. Ik weet wat loggen over privĂ©zaken is, maar zo open als zij is, ben zelfs ik niet geweest. Omdat dit allemaal echt gebeurd is, schrok ik daar af en toe van. Catherine is verbazingwekkend open. Maar ze schrijft ontzettend leuk en ze heeft een heel groot zelfinzicht. Dat maakt dat je het boek niet meer wil wegleggen. Ik vind het indrukwekkend. Alleen daarom al raad ik het boek aan. Maar ik heb ook genoten van het Franse sfeertje – je wordt echt meegenomen naar Parijs – dat het boek uitademt. Heerlijk.

Wil je meelezen op haar log? Dat kan hier. Helaas plaatst ze geen blogs meer. Onderaan die website zie je een follow-knop, waarop je kan klikken als je haar logs wilt volgen.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.