Piep zei de muis (Helen Grace 2)

 

Auteur: M.J. Arlidge
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 384
Jaar: 2016

Over het boek:
In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Helen ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

Mening Natasja:
Ook in dit deel weer gruwelijke moorden, die je even niet van je netvlies kan krijgen.
Je leert iedereen in dit politiekorps beter kennen, wat het lezen van deze delen steeds makkelijker maakt. Je bent niet alleen mee aan het puzzelen wie achter de moorden zit, maar wil ook steeds meer weten over Helen, die er ook een erg vreemd leven op na houdt.
Ik vind het een goede serie, en ga er zeker mee verder.

*****

Mening Clasien:
Ook dit boek is spannend en heeft een goede verhaallijn. De hoofdpersoon is Angel: een prostituee en seriemoordenaar. Als lezer weet je al gauw wie de moorden pleegt, je leest hoe het politiekorps onder leiding van Helen Grace kennis vergaart.  Bovendien kom je in dit tweede deel meer te weten over Helen’s privĂ©leven.
De schrijver Arlidge weet ook nu weer de gruwelijke feiten bij naam te noemen, dus niet voor watjes.

****

Natasja en Clasien.

Voorgaande deel:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.