Poep jezelf wijzer

Auteur: Dr. Adrian Schulte
Uitgever: Karakter Uitgevers bv
Jaar: 2017
Bladzijden: 224

Over het boek:
Poep jezelf wijzer gaat verder waar De mooie voedselmachine stopt: het bevat praktische tips om de darmen weer gezond te krijgen. Incl. 10-daags eet- en beweeg programma.
Een goede gezonde spijsvertering begint in je hoofd. We willen ons elke dag gezond en vol energie voelen; we willen niet voelen dat we ouder worden. Maar de realiteit van alledag is vaak net even anders. Als we diverse media zouden moeten geloven zijn er tal van schuldigen aan te wijzen voor het feit dat we ons niet gezond en energiek voelen. Maar wat we over het hoofd zien, is dat gezondheid voor een groot deel terug te voeren is op de werking van één orgaan: de darmen. Onze darmen fungeren als een soort hardware in ons lichaam en zijn verantwoordelijk voor de adequate spijsvertering en de stofwisseling van ons voedsel. Ze staan centraal in ons welzijn en spelen een cruciale rol in de verbetering en het onderhoud van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dr. Adrian Schulte, een ervaren medisch specialist, toont in zijn boek Poep jezelf wijzer aan dat wij zelf, door onze verkeerde eetgewoonten, verantwoordelijk zijn voor de schade aan onze darmen en, uiteindelijk, aan onze gezondheid. Zijn makkelijk te volgen eet en beweegprogramma is ontstaan uit duizenden met succes behandelde patiënten in een kliniek die is gespecialiseerd in darmrevalidatie. Zijn boek brengt inzichten uit zijn werk als arts samen met de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de relatie tussen onze darmen, voeding en gezondheid.

Mening Marjon:
Zonder dat we er erg in hebben zijn er veel mensen onder ons met darmproblemen en we vinden het nog normaal ook: krampen, obstipatie, diarree, stank, noem maar op. Maar normaal is het niet en het kan leiden tot ernstige aandoeningen. Niet alleen aan de darm(en) maar ook aan andere organen, tot de hersens aan toe – getuige ziektes als depressie. Dr. Adrian Schulte legt op zeer toegankelijke wijze uit hoe ons spijsverteringsstelsel werkt, waar het mis gaat en hoe we daar iets aan kunnen doen. Hij raadt niet echt voedingsmiddelen af maar geeft wel adviezen en voor wie echt iets aan zijn/haat darmproblemen wil doen staat er een programma in waarmee je jezelf kan helpen. Het is geen ingewikkeld programma en door iedereen uitvoerbaar maar het is niet heel overzichtelijk in het boek geplaatst. Dat is dan wel het enige minpuntje. Verder zou ik zeggen: iedereen zou dit boek moeten lezen.

****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.