PS: ik hou van je

Schrijver: Cecelia Ahern
Uitgever: Prometheus
Jaar: 2007
Aantal blz: 315

Over het boek:
Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. De twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van ‘De Lijst’ was dan ook eigenlijk als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij een lijst voor Holly achterlaten met dingen die ze zou moeten doen.

Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry ongeneeslijk ziek wordt, stort Holly’s wereld in. Een paar maanden na zijn dood besluit ze een mysterieus pakje op te halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist woord te hebben gehouden, en heeft De Lijst opgesteld. In het pakje bevindt zich, voor iedere maand, een envelop met een opdracht. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan, nieuwe uitdagingen aan te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan.

Mening Marjon (21 juli 2010):
Zo’n prachtig verhaal… Zo knullig geschreven (of is het de vertaling??). Wat ongelofelijk jammer als je het verhalen bedenken zo in je hebt en de verteltechniek niet. Heel dubbel ook. Want het is een verhaal met waarde, met diepgang en er is een simpele chicklit van gemaakt. Ik wilde het wel uitlezen, vanwege het verhaal zelf, maar ik zat me tijdens het lezen af en toe vervelen. Het boek is ook verfilmd. Ik heb de film niet gezien, maar aangezien het verhaal goed is, zou de film bij uitzondering wel eens beter kunnen zijn dan het boek zelf.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.