Reddende engel

reddende engel

Auteur: Katie Fforde
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2005
Bladzijden: 283

Over het boek:
De impulsieve Jenny Porter moet naar Schotland om te onderzoeken of de lokale wolfabriek nog rendabel genoeg is. Hoewel haar vriend het maar niks vindt dat ze weggaat, pakt ze vol goede moed haar spullen. Eenmaal op de plaats van bestemming kan Jenny het niet meer over haar hart verkrijgen om de fabriek te sluiten. En dan is er nog die oervervelende Ross Grant, die ze diep in haar hart wel erg aantrekkelijk vindt. Als haar vriend haar ineens achterna reist is de chaos compleet.

Mening Marjon:
Wat een heerlijk boek. Ik vind het ene boek van Katie Fforde geweldig en het andere niet leuk. Geen idee waar dat aan ligt. Dit boek speelt zich af in Schotland en dat vind ik normaal gesproken altijd leuk, dus kocht ik het. Daarna ontdekte ik pas dat het boek al uit 2005 is. Maar ik had het gelukkig nog niet gelezen. Het is geschreven met de typische zwierige manier waarop Katie Fforde schrijft. Jenny (Genevieve) is een enigszins onzekere vrouw maar ze heeft mooie eigenschappen: ze is liefdevol, behulpzaam en vindingrijk. Ze komt het leven van de familie Dalmain binnen en meteen begint alles te veranderen. Levens krijgen licht en warmte en daarmee een positieve wending. Het leuke van Jenny is dat ze ook haar onhebbelijkheden heeft; ze is leuk neergezet en komt over als een echt mens. Ook haar leven gaat veranderen.

****

Marjon.

7 gedachten over “Reddende engel”

 1. Dit boek heb ik lang geleden gelezen, het eerste boek van Katie Fforde dat ik las, en ik vond het een erg leuk boek. Ik herkende het niet meteen toen ik het hier zag staan, dat komt door de mooie, nieuwe omslag. Die is prachtig.

  De boeken van Katie Fforde lees ik graag, al is het ene boek inderdaad beter dan het andere, maar deze schrijfster blijft altijd mijn aandacht trekken.

  1. Het boek is mij blijkbaar ontgaan, maar leuk is het zeker! Ze hebben het nu heruitgegeven, dus maken ze weer een nieuwe omslag. En eigenlijk viel ik daarvoor haha.

   Ja, ze heeft een zwierige schrijfstijl, vind ik. Het leest heel prettig.

 2. Net als jij vind ik niet alle boeken van Katie Fforde even goed. Vermoedelijk door de personages, maar ik ben er nog niet helemaal uit waardoor het ene boek me weet te bekoren terwijl ik het andere boek eerder gewoontjes vind. Dit boek staat bij mij echter ook op het plus-lijstje. 🙂

  1. Ik heb geen flauw idee waarom ik sommige boeken juist niet goed vindt. Maar dit boek vinden we dus allebei geweldig 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.