Rendez-vous

Schrijver: Esther Verhoef
Uitgever: Anthos
Jaar: 2006
Aantal blz: 334

Over het boek:
Wie heeft niet de droom te emigreren naar het zuiden van Frankrijk waar het klimaat beter, de mensen minder gehaast, de omgeving weidser, de natuur meer aanwezig, en de algehele stemming vrolijker is?
Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man en twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d’hĂŽtes.
De werkelijkheid haalt de droom in. Waar haal je goede werklui vandaan in een vreemd dorp waar je nog niet eens de bakker weet te vinden? Hoe stel je je kinderen gerust die de taal nog niet machtig zijn en al hun vriendjes hebben moeten achterlaten? Hoe houd je je relatie opwindend terwijl de stress van de verbouwing steeds zwaarder op je schouders drukt?
Terwijl de hectiek in en om het huis steeds groter wordt vlucht Simone – die er genoeg van heeft haar leven continu aan dat van haar man aan te passen – in een hartstochtelijke affaire met de aantrekkelijke twintigjarige Michel. Ze raakt daarbij echter langzaam maar zeker de controle over haar eens zo georganiseerde leven kwijt.

Mening Marjon (5 juli 2009):
Verbazingwekkend dat ik de rubriek Esther Verhoef nog moest aanmaken hier (sloeg op uitgelezen.punt). Ze is toch een behoorlijk populaire auteur hier in Nederland. En terecht. Het was mijn eerste thriller in tijden en ik werd er onmiddellijk in mee gesleurd. Zalig, die spanning. Het werd steeds meer opgebouwd. Terwijl het menselijk gemaakt werd door de sfeer die Zuid-Frankrijk blijkbaar met zich meebrengt. Ik wil nu alle boeken van haar lezen!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.