Rewilding – herontdek je natuurinstinct

Auteurs: Bert Poffé & Kiki Nårdiz
Uitgever: Lannoo
Jaar: 2020
Bladzijden: 208

Over het boek:
Haal je ongetemde ik naar boven
Een praktisch boek voor een natuurlijke levensstijl
Voor iedereen die verlangt naar een meer zuivere manier van leven

REWILDING IS BOOMING! Door het loskoppelen van de mens van de natuur en het creëren van een kunstmatige omgeving zijn we terechtgekomen in een gigantische ratrace, met een hele reeks westerse welvaartsziektes tot gevolg. De natuur én je ongetemde, wilde ik opnieuw een plaats geven in je dagelijks leven is de beste manier om je tegen dit alles te beschermen.

Bert Poffé en Kiki Nårdiz laten zich inspireren door jager-verzamelaars, nomaden en natuurvolkeren. Met Rewilding ontdek je een meer vrije en natuurlijke manier van eten, slapen, bewegen, spelen en relaxen.

Mening Marjon:
Van dit boek word je blij. En tegelijk schrik je, omdat het je doet beseffen hoever we allemaal zijn afgedwaald van natuurlijk leven, dicht bij onszelf leven, leven op het ritme van de seizoenen en dergelijke. Maar je kan er veel zelf aan veranderen: zelfs als ‘gewoon’ in een huis woont en ‘gewoon’ naar je werk, school moet of andere verplichtingen hebt. Je kan een heleboel fijne en eigenlijk veel normalere gewoontes in je leven integreren. Het boek geeft uitgebreid aandacht aan voeding, naar buiten gaan, zonlicht, slapen, natuurlijke medicijnen, leven op het ritme van de dag en het seizoen, over lopen op blote voeten, over het maken van deodorant, shampoo en zeep van natuurlijke stoffen: noem maar op. Het hele idee komt aardig overeen met de paleo-leefstijl. Een fantastisch boek en een echte aanrader!

*****

Marjon.

2 gedachten over “Rewilding – herontdek je natuurinstinct”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.