Rosalinds leugen (De drie dochters 1)

Auteur: Muna Shehadi
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 384

Over het boek:
De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in weelde, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest.
Olivia en Eve willen er het fijne niet van weten, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Drie geheime schriften leiden haar naar Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft?

Mening Marjon:
Een heel bijzonder verhaal over een vrouw die geen kinderen kan krijgen terwijl ze drie dochters krijgt. Na haar dood komen deze drie dochters er achter dat hun moeder niet hun biologische moeder is. Rosalind, de middelste gaat onmiddellijk op onderzoek uit. Wat is er vroeger gebeurd en waar komt ze vandaan?
Het verhaal is niet echt heel sterk neergezet vind ik, karakters worden niet uitgewerkt en dialogen zijn rommelig. Toch is het de moeite waard om dit verhaal te lezen, het is heel bijzonder. En ik kijk uit naar het vervolg.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.