Rose Harbor in bloei (Rose Harbor 2)

roseharborinbloei

Auteur: Debbie Macomber
Uitgever: De Boekerij
Jaar: 2-13
Bladzijden: 333

Over het boek:
Sinds haar verhuizing naar Cedar Cove voelt Jo Marie Rose zich steeds meer thuis in het kustplaatsje, zeker nu ze bevriend is geraakt met haar buren. Nu is het lente, en Jo Marie heeft een klusjesman ingehuurd die haar gaat helpen bij het aanleggen van een rozentuin. Ze verwelkomt ook twee nieuwe gasten. Annie Newton is in Cedar Cove voor het huwelijksjubileum van haar grootouders, maar zelf worstelt ze met een gebroken hart. En Mary Smith, een succesvolle zakenvrouw, kijkt door een nare ziekte terug op haar leven en komt het enige waar ze ooit spijt van heeft gehad rechtzetten.

Mening Tamara:
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik over dit boek moet vertellen. Het leest heerlijk weg maar het heeft zo weinig inhoud. De hoofdpersonen vertellen wel een verhaal maar het blijft oppervlakkig. Des al niet te min is het een heerlijke roman voor wat uurtjes lees plezier.

***1/2

Mening Natasja:
De bed & breakfast waar iedereen welkom is, nu heeft Jo Marie Rose weer speciale gasten, die allemaal hun eigen geheimen en verdriet met zich mee brengen.
Zo krijg je van iedereen een mooi stukje uit hun leven, Mary heeft vele fouten gemaakt in het verleden maar kan ze dit nog recht zetten nu ze erg ziek is, en Annie die er alles voor over heeft om het feest van haar opa en oma tot een onvergetelijke dag te maken, maar draagt zelf ook de nodige bagage mee. En natuurlijk Jo Marie zelf, die na de vermissing van haar man Paul nooit heeft opgegeven, kan ze zo verder
, en neemt ze de hulp aan die haar steeds maar aangeboden blijft.
Je mag in dit soort boeken altijd meeleven met de ellende van een ander, en iedereen heeft zo zijn eigen problemen. In dit boek worden om en om de levens van deze mensen beschreven, je leeft met ze mee. Ook de personen uit het vorige deel komen we nog tegen en dat is erg prettig om te zien hoe het verder met hun gaat. Ik hoop ook nog iets meer van de levens van Mary en Annie te horen in het volgende deel.
Eigenlijk kom je in een soort van soap serie terecht die erg aangenaam en gevoelig is, en erg makkelijk leest. Dus heerlijke boeken voor tussendoor.

****

Tamara en Natasja.

6 gedachten over “Rose Harbor in bloei (Rose Harbor 2)”

  1. In december las ik het eerste boek van de serie. En dat vond ik ook aan de oppervlakkige kant, maar toch lekker weglezen.

  2. Goedemorgen Marjon,

    Prachtig boek heb je daar. Heb jij grote boekenkast Marjon. Of leen jij uit. Dat kan ook. Ik vind echt geweldig dat jij altijd prachtig boeken hebt. Oja,, je had over vliegtuigen. Ik vind ook maar niks. Wij horen elke keer in de lucht gaan. Vreselijk. Wij hadden toen klachten ingediend. Niet alleen wij. Maar andere mensen ook. Helpt gewoon niet. Weekend staat voor de deur.
    Lekker genieten Marjon!

    Ik wens jou alvast fijne weekend.
    Liefs Jacqueline & Ferry.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.