Saladebijbel

 

Auteur: Mari Maris
Uitgever: Carrera Culinair
Jaar: 2018
Bladzijden: 495

Over het boek:
Saladebijbel, want salade is zoveel meer dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze kookbijbel vind je natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades. Van pompoen met pit in de herfst tot klassieke komkommersalade in de zomer. Voor elk seizoen ruim 50 recepten met vis-, vlees-, en vegavariaties én suggesties voor de stevige trek. De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar borden vol inspiratie te geven. Ook worden de basisbeginselen zoals het maken van krokante croutons, een kloppende dressing en simpele snijtechnieken helder uitgelegd. Kortom, zowel voor de vlug-klaar-kok als de doorgewinterde chef hét boek om in de keuken te hebben.

Mening Marjon:
Allereerst: ik houd heel erg van de nuchtere humor van Mari Maris. Ze heeft een moestuinkookboek geschreven en per dag informatie en recepten geplaatst. Daar lees ik sinds 1 januari al elke dag in de recensie daarvan zal begin januari 2019 verschijnen. Ik herkende haar manier van schrijven onmiddellijk in deze geweldige saladebijbel die alles is wat ik niet verwacht had. Allereerst is het heel erg uitgebreid: zowel dressings, vinaigrette’s, de toppings en de salades zelf (waarvan de recepten ook per salade weer aangevuld worden met variaties). Ook verschillende bereidingstechnieken en keukenaccessoires komen aan bod. Alles wordt duidelijk verteld en ook al zijn de mogelijkheden groot: het blijft overzichtelijk. Dit boek koester ik!

*****

Marjon.

3 gedachten over “Saladebijbel”

    1. Ik houd ook van salades (ik lust eigenlijk alles) en van koken. Ik vind dit echt een aanwinst. Ik heb het boek zelf niet, maar het staat op KOBO Plus. Ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.