Sapiens

 

Auteur: Yuval Noah Harari
Uitgever: Thomas Rap
Jaar: 2014
Bladzijden: 461

Over het boek:
Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien?

In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

Mening Marjon:
Dit is een genre wat ik nooit lees maar wat me toch aantrok. En daar heb ik geen spijt van gehad. Het is zo leuk en toegankelijk geschreven dat je zonder moeite doorleest. Wat een boeiend boek! Ooit waren er 6 mens-soorten, wist je dat? Net als je verschillende hond-soorten (wolf, hyena, vos, enz.) en katachtigen (leeuw, tijger, panter, enz.) hebt. Maar nu is er alleen nog de homo sapiens. Hoe kon dit gebeuren? Hoeveel invloed heeft de mens op alles gehad? Hoe zijn we veranderd van jagende nomaden naar onze huidige vorm? Waarom zijn we in mythen en goden gaan geloven? Op bijna al die vragen krijg je antwoord. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.