Schaduw – Star’s verhaal (De Zeven Zussen 3)

 

Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Jaar: 2018
Bladzijden: 576

Over het boek:
Star D’ApliĂšse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen Ă©Ă©n ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.
Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Mening Natasja:
In dit deel gaat het over de stille Star, die altijd in de schaduw van haar zus Cece heeft gelopen. Durft ze na al die jaren haar zus los te laten en op zoek gaan naar haar verleden? Door het leven wat Star altijd geleefd heeft, vind ik de titel zeer goed gekozen. Ook dit verhaal is weer zeer verslavend om te lezen, je verwacht na die eerste boeken dat het niet beter kan worden, maar niks is minder waar, ook dit was weer zeer verrassend. Je leest over Star die na de aanwijzingen van pa Salt op onderzoek uit gaat, maar ook duiken we in het verleden van Flore. Ik moet altijd even wennen aan de omschakeling, omdat je dan net goed in het verhaal zit. Maar eenmaal in het verhaal van Flore kon ik dat ook niet meer loslaten. De geheimen en het verdriet, maar zeker ook de liefde, zorgen er voor dat deze boeken je blijven boeien tot het einde. Aanrader!

*****

Mening Marjon:
Net als met de twee vorige delen had ik moeite om eerst mijn aandacht bij het boek te houden. De hele aanloop tot aan het ontrafelen van het mysterie van Star’s leven duurt veel te lang naar mijn gevoel. Het verhaal kabbelt voort zonder echte hoogte- of dieptepunten. Pas als je driekwart van het boek gelezen hebt komt er meer vaart in en dan leg je het boek niet meer weg. Het verleden van Star is zo ingewikkeld dat je je aandacht erbij moet houden en het boeit enorm. Daarnaast zie je hoe ze groeit om uit de schaduw van haar zus CeCe uit te komen. Haar komst in de familie Vaghaun/Forbes heeft ook grote veranderingen tot gevolg: zal ze uiteindelijk de liefde van haar leven vinden?
Het eerst en grootste deel van het boek zou ik 3 sterren willen geven, het laatste deel 5, dus ik vat het samen in 4 sterren.

Natasja en Marjon.

Voorgaande delen:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.