Schaduwleven

schaduwleven

Auteur: Erica James
Uitgever: De Fontein
Bladzijden: 448
Jaar: 2011/2014

Over het boek:
Lydia woont al jaren in Venetië, waar ze zich thuis voelt. Op een dag wordt ze totaal van haar stuk gebracht door een gezicht in de menigte. Dit brengt het vreselijke geheim weer naar boven waarvan ze geloofde dat ze het diep begraven had. Lydia zal uit de schaduwen van haar beschutte leven in Italië moeten komen om in Engeland haar verleden onder ogen te zien.

Mening Natasja:
Lydia probeert in Venetië haar verleden te vergeten, maar dan denkt ze een bekende te zien en neemt ze haar zwager in vertrouwen om alles uit haar verleden op te biechten .

Zodra Lydia een bekende tegenkomt gaat het verhaal terug naar het verleden, en word je mee gesleurd in het gruwelijke maar toch liefdevolle leven van haar en haar zus Valerie.
Ik heb ook vaak aan het boek Bloemen op zolder moeten denken, aan die vreselijke personen die daar in mee speelden, maar ook in dit boek kreeg ik een flinke hekel aan bepaalde mensen.
Soms was het gewoon niet te bevatten wat er allemaal in het jonge leven van Lydia gebeurde.
Ze heeft vele angsten overwonnen, maar zal ze dat nog een keer kunnen nu ze terug moet naar waar alles begon?
Een top schrijfster die je tot het laatst op het puntje van je stoel houdt. Aanrader.

*****

Mening Marjon (1 juli 2009):
Wat een mooi, diep, gevoelig, heftig en wreed boek dit. Er zit geen greintje zoetigheid in; alles is heel reĂ«el en dat maakt het zo schrijnend. Verbijsterd ben ik altijd weer als ik zie hoe mensen zich uit naam van de Heer durven te verontschuldigen voor hun daden. Het leven van de hoofdpersonen wordt hier behoorlijk door beĂŻnvloed en gelukkig is er ook liefde – een houvast. Het boek las heerlijk en ik kan het alleen maar aanraden! Helaas heb ik nu geen boeken meer in voorraad van deze schrijfster. Nu maar hopen dat ze nog veel van dit soort boeken blijft schrijven.

*****

Natasja en Marjon

2 gedachten aan “Schaduwleven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.