Schaduwzuster

Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgever: Anthos
Jaar: 2005
Bladzijden: 340

Over het boek:
Marjolein is een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam. Ondanks het begrip en inlevingsvermogen dat ze altijd toont voor haar leerlingen, maakt ze op een dag ook de andere kant van het onderwijs mee; ze wordt tijdens de les bedreigd door een van haar leerlingen. Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Ze komt tussen twee vuren te staan, met aan de ene kant de loyaliteit die ze voelt naar de school toe, en aan de andere kant haar angst voor de bedreigingen die door blijven gaan. Maar wie heeft het nu precies op haar gemunt, en tot hoever wil diegene gaan?

Mening Viv (3 september 2007):
o dat was weer een echte psychologische thriller .
Dit boek krijgt van mij een dikke 9!!! De reunie was al enorm spannend maar schaduwzuster doet daar nog een schepje bovenop! Dit boek draait om de tweelingzusters Marjolein en Marlieke. Je wordt een aantal hoofdstukken meegenomen met Marjolein en daarna lees je een aantal hoofdstukken met haar zuster Marlieke. Het gaat om perspectiefwisselingen. Marjolein is lerares op een middelbare school waar bij ze ook bedreigd wordt door een leerling. Je denkt al gauw te weten hoe het zit maar dat is dus niet het geval. Marlieke probeert in haar hoofdstukken uit te zoeken wat er met haar zuster is gebeurd. Je leest dus dingen die vooraf zijn gebeurd en die achteraf zijn gebeurd. Maar wat er precies zich met Marjolein heeft afgespeeld kom je pas aan het eind van het boek te weten. Kijk dat zijn boeken waar ik van hou! Echt weer eentje om te onthouden als je fan bent van Slaughter en Nicci French .

Ook zitten er herkenbare situaties in over dagelijkse dingen. Zoals verliefdheid, het opvoeden van een kleuter, het probleem van allochtone jongeren in Rotterdam. Gewoon gaan lezen dus haha….
*****

Mening Marjon (21 oktober 2008):
Ik vind dat het boek een mooie titel heeft, maar tegelijk verraadt het in welke hoek je het moet zoeken binnen dit verhaal. En toch word je een paar keer op het verkeerde been gezet. Het is een heerlijk boek, het leest als een trein, het is niet meer weg te leggen en er was een stukje in dat ik zo beklemmend vond, dat ik – ik was alleen thuis – even niet meer op mijn gemak was. Laat Simone van der Vlugt alsjeblieft nog heel veel boeken schrijven op dit niveau. Geweldig!

*****

Viv en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.