Schemerduister

Auteur: Sara MacDonald
Uitgever: Karakter Uitgevers
Jaar: 1999
Bladzijden: 312

Over het boek:
Sigrid is getrouwd me de veel oudere Jake, een getalenteerd schilder, die ooit haar docent op de kunstacademie was. De aantrekkelijke, maar ongenaakbare Jake oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht op Sigrid uit, zelfs als hij agressief en gewelddadig is.
Tot het moment dat hij te ver gaat en Sigrid, gebroken en mishandeld, hun afgelegen cottage ontvlucht. Sigrid vindt bescherming en onderdak bij vrienden in St.-Ives. En daar beginnen haar wonden te helen en haar gevoelens tot rust te komen. Totdat Jake zich weer in haar leven dringt en haar genadeloos confronteert met zichzelf en de duistere geheimen uit haar jeugd.
Te midden van de ruige natuur van Cornwall en Dartmoore leveren Jake en Sigrid een wanhopige strijd die pas ten einde zal zijn als de vernietigende cyclus van het verleden doorbroken wordt.

Mening Marjon (3 november 2008):
Dit boek gaat echt heel diep, is heel psychologisch. Bijna te eng, te diep om verder te lezen. Maar alsof er een psychologisch spelletje met de lezer wordt gespeeld, moet je het uitlezen, al wil je zelf niet zo diep gaan. Een prachtig boek over hoe je (als vrouw?) zo ver over je grenzen kan gaan dat je jezelf en je bestaan verloochent. Later in het boek begin je de psychologie daarachter te begrijpen. Wat een prachtig boek. Alleen… Heftig, heel heftig.

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.