Schemerzone

 

Auteur: Hilde Vandermeeren
Uitgever: Q
Bladzijden: 304
Jaar: 2017

Over het boek:
Kate werkt als verpleegkundige in een Londense privĂ©kliniek. Ze komt erachter dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen en last heeft van nachtmerries die niet van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze haar aandoening voor haar collega’s. De kliniek waar ze werkt beslaat twee verdiepingen, maar er is nog een derde etage die verbouwd wordt. Bekende personen kunnen die afhuren voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers. De negenjarige dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht.
Door een voorval in de kliniek krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. Maar niet alleen de sensatiepers – ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.

Mening Natasja:
De narcolepsie waar Kate mee te kampen heeft maakt het leven voor haar er echt niet makkelijker op. Ze leeft tussen dromen, nachtmerries en overleven. Als ze uitgenodigd wordt door Nano om een avondje te komen kijken naar zijn act, doet ze een schokkende ontdekking. Dit maakt het op haar werk voor haar nog wat moeilijker en er is op een gegeven moment niemand meer te vertrouwen.
Het is het eerste boek wat ik van Hilda lees en is me erg goed bevallen. De sfeer was af en toe om te snijden zo spannend. En ik had werkelijk geen idee wie nou toch die dader zou zijn. Alleen het einde, jeetje mina
 daarom vier en geen vijf sterren.

****

Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.