Schitterblauwe zeepbellen

Auteur: Greetje van den Berg
Uitgever: VCL
Jaar: 2012
Bladzijden: 215

Over het boek:
Aan het geluk van Nelleke komt abrupt een einde als haar man Lex vertelt dat hij verliefd is op een andere vrouw en haar wil verlaten. Ze wordt overspoeld door verdriet en ongeloof, en later voelt ze zich woedend en verbitterd. Nelleke neemt wraak door hun kinderen bij Lex weg te houden. Via een datingsite ontmoet ze dan Steven, die charmant is en welgesteld. Ze verhuist naar zijn woonplaats aan de andere kant van het land. Maar is Steven wel de man die ze denkt te kennen?

Mening Marjon:
Nelleke denkt gelukkig te zijn met man en kinderen maar dan kondigt haar man Lex aan te willen scheiden omdat er een ander is. Nelleke draait helemaal door en is vanaf dat moment alleen nog maar bezig Lex pijn te doen. Ze schroomt niet haar kinderen in te zetten en verliest alles uit het oog. Het is duidelijk dat Nelleke geestelijk niet gezond is. Dat is heel goed neergezet!
Maar ik heb met enige verbazing de verdere gang van zaken gelezen. Waarom grijpt niemand in? Ik vond het bijna niet reëel. Als ze uiteindelijk vrij snel hertrouwt lijkt het verhaal wat normaler te worden maar dan gaat er iets mis en komt Nelleke toch zo ver dat ze de kinderen beschermt en deze op de eerste plaats komen. Maar het einde is weer weinig reëel en vooral onaf. Zou er nog een vervolg zijn? Ik heb een onprettig gevoel bij dit boek.  Ben ik niet gewend van deze auteur, want ik ben een groot liefhebber van haar boeken.

***

Mening Clasien:
Een mooie familieroman die het verhaal verteld over Nelleke, die door allerlei emoties heengaat. Na haar scheiding ontmoet ze een andere man die zich anders voordoet dan hij eigenlijk is. Angst overheerst totdat ze door haar verdriet heen een ongekende kracht voelt.

****

Marjon en Clasien.

2 gedachten over “Schitterblauwe zeepbellen”

  1. Een mooie familieroman die het verhaal verteld over Nelleke, die door allerlei emoties heengaat. Na haar scheiding ontmoet ze een andere man die zich anders voordoet dan hij eigenlijk is. Angst overheerst totdat ze door haar verdriet heen een ongekende kracht voelt.

    Kreeg van mij 4*

    1. HiHi Clas, ik heb jouw recensie er even bij gezet. Best bijzonder als jij een roman meer sterren geeft dan ik deed! Grappig hoe verschillend we naar boeken kunnen kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.