Schuld

schuld

Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgever: Lemniscaat
Jaar: 2007
Aantal bladzijden: 140

Korte samenvatting:
Pas als het meisje zich omdraait, wordt de betovering verbroken en voelt Zo√ę zich beetje bij beetje weer tot zichzelf komen. Het is Evi niet. Natuurlijk is het Evi niet, hoe zou het Evi kunnen zijn?
De eerste dag van het nieuwe schooljaar. De dertienjarige Zo√ę is in de vakantie verhuisd en komt in een nieuwe klas op een nieuwe school. Haar klasgenoten weten nog niets van Zo√ę en van haar paranormale gave. Zo√ę ziet mensen die zijn overleden en krijgt beelden van de toekomst. Zo heeft ze ook voorvoeld dat haar hartsvriendin Evi iets zou overkomen. Vanaf het moment dat Evi daadwerkelijk verongelukte, draagt Zo√ę een loodzwaar schuldgevoel met zich mee. Had ze het kunnen voorkomen? Gaandeweg krijgt ze meer inzicht in de waarde van haar gave en ziet ze in dat ze niet verantwoordelijk is voor de keuzen die andere mensen maken. Eindelijk kan ze dan beginnen met het opbouwen van een nieuw leven, m√©t nieuwe vrienden.
Een ontroerend verhaal over een meisje met een bijzondere gave. Over verdriet en vriendschap, schuldgevoel en de bevrijding daarvan.

Mening:
Dit is een jeugdboek en daar kun je dan ook niet omheen. Maar het onderwerp sprak me aan en ik vind Simone altijd goed schrijven, dus ik las het boek. En het is een aanrader (al moet je je weer even 15 voelen). De hoofdpersoon Zo√ę is ondanks haar gave een nuchter persoon, staat met beide benen op de grond en kent geen vooroordelen.Het boek doet me denken aan een van mijn favorieten wat ook een jeugdboek is, maar zeker ook een aanrader: KLIK

****

Marjon.

 

 

2 gedachten over “Schuld”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.