Scoop!

Scoop

Auteur: Iris Houx
447 pagina’s
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2016

Het verhaal:
Esm√©e Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als √©√©n van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esm√©e de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat de media op zijn kop zet √©n haar eigen carri√®re, vriendschappen en relatie…

Mening Clasien:
Een vlot geschreven roman over liefde en zelfvertrouwen, het debuut van deze schrijfster. Geschreven in ik-vorm, de hoofdpersonage is Esmée Evers, een onzekere jonge vrouw die werkt bij een glossy tijdschrift als redactie-assistente. Haar vriendinnen denken dat ze redactiechef is, omdat ze niet wil onderdoen voor haar studiegenoten met een flitsende carrière.

“Ik vraag me af waarom het bij hen allemaal (vriendinnen) zo moeiteloos lijkt te gaan: studie, carri√®re, liefde, Het Leven. Is het echt zo gemakkelijk en ben ik de enige die niet doorheeft hoe het werkt? Waar is die geheime formule?”

Een luchtig feelgood verhaal over carri√®re, vriendschappen en relaties. Het werken bij een social media met de speciale sfeer, de hectiek, de snelheid waarmee alles gebeurt. De titel Scoop! betekent als eerste een bericht over iets in de media brengen, een primeur. Dit geeft dus weer in welke wereld deze roman zich afspeelt. Ik ben eigenlijk niet zo’n Chicklit lezer, maar dit boek heeft me verrast. Is leuk, vlot en met een boodschap. Blijf jezelf …

****

Mening Viv:
Het debuut van deze Nederlandse schrijfster. Een heerlijke chicklit voor een zomerse dag. Je leest mee in leven van de twintiger Esmee Evers. Ze is redactie assistente op een redactie van een tijdschrift. Ze maakt van alles mee soms een beetje over de top, maar ach dat mag in een chicklit toch? Liefde, carriere en vriendschappen zijn belangrijke thema’s. Esmee lijkt het minder goed voor elkaar te hebben dan haar vriendinnen. Toch blijkt uiteindelijk dat hoe meer je jezelf blijft hoe meer je kunt bereiken. Een levensles uit dit boek die ik meeneem. Ik ben benieuwd of Iris Houx nog meer van dit soort leuke boeken gaat schrijven. Het duurde wel even tot het tot de kern kwam zonder dat het langdradig werd, daarom geef ik dit boek 4 sterren. Leuk ook dat het zich in Nederland afspeelt in een niet bestaande stad en in het dorp waar Esmee vandaan komt.

****

Mening Natasja:
Esmée wil maar één ding en dat is promotie krijgen als redactiechef. Omdat haar vriendinnen niet beter weten dan dat ze dat al is, komt ze in grote problemen als één van deze meiden deze baan krijgt.
Ik kreeg dit boek bij #Hebban als tip om te lezen.
Het is een vrolijk en gezellig verhaal, maar ik vond dat op een gegeven moment te lang ging duren en dat er wel iets meer in mocht gaan gebeuren.
Het heeft wel een goeie les, dat de waarheid altijd aan het licht komt.

***

Clasien, Viv en Natasja.

E√©n gedachte over “Scoop!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.