Shopalicious (Shopaholic 4)

shopalicious

Auteur: Sophie Kinsella
Uitgever: House of Books bv
Jaar: 2004 / 2010
Bladzijden: 363

Over het boek:
Rebecca Bloomwood is gelukkig getrouwd met Luke. Hun huwelijksreis rond de wereld was een daverend succes. En het zou toch abnormaal zijn als Becky niet een paar souvenirs had aangeschaft. Zoals die zijden kamerjassen uit Hong Kong… vijf Turkse tapijten… een prachtige handgemaakte tafel met tien stoelen uit Sri Lanka… de, eh, manshoge giraffebeelden uit Malawi. Alles zal netjes worden thuisbezorgd.
Maar wanneer de vrachtwagens voor hun huis in Londen parkeren, is Luke ziedend. Becky mag haar creditcard niet meer gebruiken. En haar ‘geheime’ tweede creditcard ook niet. Deze klap nog maar nauwelijks te boven, krijgt Becky ongelooflijk nieuws: ze blijkt een zus te hebben! Nooit geweten! Een echte zus om mee te winkelen en koffie te drinken en naar de film te gaan. Maar wanneer Becky Jessica voor het eerst ontmoet, krijgt ze de schrik van haar leven. Het kan toch niet waar zijn dat haar zus een hekel heeft aan… winkelen?
Sophie Kinsella is schrijfster en ex-financieel journaliste. Met haar bestsellers Hou je mond!, Shopaholic!, Shopaholic! in alle staten en Shopaholic! zegt ja, veroverde zij de harten van miljoenen lezers over de hele wereld. Kinsella woont in Surrey, Engeland. Ze heeft twee zussen en vindt het meestal heerlijk om met hen te gaan winkelen.

Mening Marjon (20-7-2007):
Ik vind die korte samenvatting afbreuk doen aan de werkelijke inhoud van het boek. Het lijkt allemaal zo oppervlakkig en dat is het zeker niet. In die 4e boek uit de Shopaholic-serie ging ik echt houden van Becky (Rebecca). Haar emoties en inzichten zijn zo herkenbaar menselijk. Echt heel goed geschreven! Ik denk dat ik dit het beste boek uit de serie vind.

*****

Marjon.

.

Voorgaande delen:

shopaholic1 shopaholicinallestaten shopaholiczegtja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.