Slapeloze nachten

Auteur: Madeleine Wickham
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2007
Aantal blz: 271

Over het boek:
Chloe, haar man Philip en de kinderen mogen een week logeren in de vakantievilla van Chloe’s rijke vriend Gerard in Spanje – perfect. Hugh, zijn echtgenote Amanda en de kinderen accepteren dankbaar eenzelfde aanbod van Hughs oude vriend Gerard – perfect.
Wanneer de afzonderlijke families na een vermoeiende reis op hun bestemming arriveren wacht hen een schok. Er is dubbel geboekt! Het dreigt een ongemakkelijke week te worden. En spoedig bereiken de spanningen in de hitte van de Spaanse zon het kookpunt. Tot overmaat van ramp begint het erop te lijken dat Gerard heel goed wist wat hij deed…

Mening Marjon (6-7-2008):
Niets menselijks is ons vreemd… Daar moest ik aan denken toen ik dit boek las. Als je de omschrijving leest, kun je van mening zijn dat de situatie waar dit boek om draait wat ver gezocht is. Maar Madeleine Wickham weet alles zo menselijk en herkenbaar neer te zetten dat je je onmiddellijk thuisvoelt in dit boek en alles heel normaal vindt.
Voor mensen die het nog niet weten… Madeleine Wickham is de werkelijke naam van Sophie Kinsella en ze is wat mij betreft de enige chick-lit-auteur die boeken schrijft die mij boeien. Al zijn de Sophie Kinsella-boeken hĂ©Ă©l anders dan dit boek is. Maar onmiskenbaar is haar soepele manier van door het verhaal heengaan en het menselijke van de hoofdpersonen. Het boek leest echt als een trein. Niet zoet. Gewoon leuk met een open einde. Heerlijk!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.