Smeedijzeren tralies (Storm over Louisiana 1)

 

Ook verkrijgbaar in de bundel:

Auteur: Emilie Richards
uitgever: Harpercollins
Bladzijden: 366
Jaar: 2018/2004

Over het boek:
Achter het sierlijke smeedwerk dat de rijken in New Orleans beschermt, sluimeren geheimen die Aurore Le Danois Gerritsen een leven lang verborgen heeft weten te houden. Geheimen die het bestaan van haar nietsvermoedende familie ingrijpend kunnen veranderen. Nu Aurore voelt dat ze gaat sterven, weet ze dat ze de waarheid moet vertellen. Er is maar Ă©Ă©n man aan wie ze haar verhaal wil toevertrouwen: Phillip Benedict. Hij is geĂŻntrigeerd door haar voorstel, maar koestert ook argwaan. Het gebeurt tenslotte niet iedere dag dat de matriarch van een vooraanstaande blanke familie haar levensgeschiedenis op schrift wil laten stellen door een zwarte journalist. Uiteindelijk stemt hij toe, en algauw beseft hij dat hij hiermee het meest controversiĂ«le verhaal van zijn leven in handen heeft. Maar niets kan hem voorbereiden op de verstrekkende gevolgen van Aurores schokkende onthullingen
 Dit verhaal is eerder verschenen en is ook verkrijgbaar in de 2-in-1 e-bundel Storm over Louisiana – een familiesaga

Mening Natasja:
Ik kan wel zeggen dat ik een nieuwe favoriete schrijfster erbij heb. Na het lezen van “Het geheim van Fox River“, wist ik dat ik meer van deze schrijfster wilde lezen. En ook dit verhaal heeft me zeker niet teleurgesteld.
Het gaat om het ware verhaal van Aurore, dat zowel in het heden als in het verleden verteld wordt: welke geheimen draagt zij met zich mee en waarom schakelt ze nu ze bijna het einde nadert Phillip Benedict in?
Door het schakelen van het heden naar het verleden kom je als lezer steeds beter te weten waarom Aurore deze vreselijke keuzes in haar leven heeft gemaakt. Je leeft op iedere bladzijde met haar mee, maar ook Phillip krijgt een beter inzicht in zijn leven als hij de gesprekken met Aurore heeft.
Het verhaal blijft boeiend tot het bittere einde, en gelukkig volgt er nog een deel, wat ik snel zal gaan lezen. Aanrader!

*****

Natasja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.