Sneeuwengelen

sneeuwengelen

Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Jaar: 2015
Bladzijden: 320

Over het boek:
Ze waren met z’n zessen en kenden elkaar uit het Leidse studentenleven. Een hechte club meiden die lief en leed met elkaar deelden, en die elk jaar samen op wintersportvakantie gingen. ‘De sneeuwengelen’ noemden ze zichzelf. Succesvol in hun werk, niet altijd even succesvol in de liefde, en de wereld leek aan hun voeten te liggen. Totdat een van hen kwam te overlijden…

De dood van Daphne komt keihard aan in de groep, maar tegelijkertijd maakt het de band tussen de vrouwen nog sterker. Ze sluiten een pact en beloven elkaar dat ze altijd voor elkaar zullen zorgen, zoals ze ook voor hun vriendin hadden gezorgd toen zij ziek werd. Dan slaat het noodlot toe. Een ongeluk, niemand weet precies hoe het heeft kunnen gebeuren. Maar bepaalde zaken kloppen niet. Was er misschien opzet in het spel? Maar waarom? En wie zou er dan achter zitten? Langzaam maar zeker komen er barstjes in wat de perfecte vriendinnengroep leek te zijn.

Mening Clasien:
Leuk om weer eens een boek van Suzanne Vermeer te lezen. Het is een goed bedacht verhaal. Je blijft nieuwsgierig waar dit verhaal naar toe gaat. Vandaar dat je dit boek niet makkelijk weg kunt leggen. De dader zat niet goed verstopt, maar dat maakt niet uit. Het is altijd fijn om te lezen dat je vermoedens juist waren. Wat ik fijn vind aan dit boek is dat het gewoon realistisch is. Er gebeuren dingen die je nu in het dagelijkse leven mee kunt maken.

Niet een nagelbijtend spannend boek, maar boeiend genoeg. De titel is te verklaren: het verhaal vertelt over zes vriendinnen die zichzelf “De sneeuwengelen” noemen.

****

Mening Marjon:

Wat een verrassend goed boek. Ik dacht even iets luchtigs tussendoor te lezen, maar het is gewoon een goede en sterke thriller. De beklemmende spanning is bijna vanaf het begin af aan voelbaar en de vriendinnen zijn heel goed neergezet. Na het overlijden van twee van de zes vriendinnen (deze twee waren allebei ziek) komen de overige vier in situaties die vragen om geheimhouding. Ze hebben voor het eerst geheimen tegenover elkaar en dat zet de vriendschap onder de druk. Als een van deze vier ook overlijdt, wordt de druk opgevoerd. Vanaf dat moment neemt de vaart van het verhaal nog meer toe en het boek was niet meer weg te leggen. Wat is er nu echt gebeurd? Wie manipuleert de vriendschap? Een van de vriendinnen of toch iemand van daarbuiten? Wie is Roy of Dave of Martin. Heerlijk boek. Ik heb genoten.

*****

Clasien en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.