Springvloed (Eilandliefde 3)

 

Auteur: Jackie van Laren
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden:

Over het boek:
Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.

Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

Mening Marjon:
Wat is dit toch een heerlijke serie. Ik heb alweer heel wat boeken gelezen sinds ik deel 2 las en verwachtte dat ik hier even in moest komen. Maar niets is minder waar. Ik ging lezen en legde het boek vervolgens niet meer weg. Mayke is leuk neergezet: sterk, nuchter, ze weet wat ze wil en ze is heel goed in liefhebben. Niet zo verwonderlijk als je weet dat ze uit een warm gezin komt. Daar tegenover staat Cam – Cammie – die uit een rijk milieu komt maar een liefdeloze jeugd heeft gehad. Zelfs nu hij volwassen is gaat hij gebukt onder de macht van zijn vader. Hij komt op Mayke arrogant over met zijn bekakte manier van praten en het gebruik van dure woorden. Ze komen elkaar echter elke dag tegen…
Het boek heeft humor, romantiek, maar ook diepgang en de bijzondere vriendschap van iedereen die met De Grote Vis te maken heeft plus sfeer van leven op een eiland geven het verhaal nog wat extra.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.