Stad vol ballonnen

Een jaar van rouw

Auteur: Femke van der Laan
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Jaar: 2019
Bladzijden:

Over het boek:
Al die herinneringen die zo aanwezig zijn dat ze wel zichtbaar moeten zijn. Als een grote ballon die met een touwtje aan mijn pols vastzit. Eentje die ik overal mee naartoe sleep. De stad is vol ballonnen. Met touwtjes vastgemaakt aan polsen.

Femke van der Laan schreef een jaar lang wekelijks in Het Parool over haar leven in de stad na de dood van haar echtgenoot Eberhard, de burgemeester van Amsterdam. Haar columns werden talloze keren gelezen en gedeeld. Stad vol ballonnen is een liefdevolle en ontroerende schets van rouw in het dagelijks leven.

Mening Marjon:
Ik ben Amsterdamse van geboorte en woon al heel lang niet meer in Amsterdam zelf; ik woon er nog wel dichtbij en ik blijf een Amsterdamse. De dood van Eberhard van der Laan vond ik ook heel heftig. En dan blijkt zijn weduwe een jaar lang columns gepubliceerd te hebben in Parool en die columns zijn gebundeld tot dit boek. Dan wilde dat lezen ook. En wat vind ik ze indrukwekkend: ‘gewoon’ een alleenstaande moeder die behalve rouwt ook voor haar drie kinderen zorgt, die zich maar al te goed bewust is van haar rijkdom en tegelijk van haar kwetsbaarheid nu haar kinderen nog maar 1 ouder hebben. Ze schrijft puur en direct in korte stukjes en ze raken je. Aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.